Oktober

Binnenkort vertrekt er weer een team naar het Kibogora Hospital!

Op vrijdag 18 oktober vertrekt er weer een team naar het Kibogora Hospital. Florence Delcourt en Nienke Schellenberg, respectievelijk IC-verpleegkundige en SEH-verpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis, verblijven 10 dagen in Rwanda om de collega’s in de kliniek te ondersteunen.

Het doel van de reis is om het project ‘Spoedeisende Hulp en Ambulance’ te starten. Tijdens de evaluaties en de inventarisatie van hulpvragen voor een volgende reis kwam de wens om een training te organiseren voor de afdeling Spoedeisende Hulp en de Ambulance steeds terug. Momenteel zijn Florence en Nienke druk bezig met de voorbereidingen. De training is interactief en zal aansluiten bij de situatie en mogelijkheden ter plaatse.  

Nienke reist voor het eerst naar het project in Kibogora. Ze heeft veel ervaring in het verzorgen van scenario-trainingen in het Maasstad Ziekenhuis en hoopt in Rwanda haar passie voor het vak door te kunnen geven. Florence heeft al een aantal keren eerder trainingen gegeven in het Kibogora. Zij zal Nienke bijstaan en de eerder gestarte projecten monitoren, waaronder de samenwerking met de school voor verpleegkundigen (Polytechnic), het project medicatieveiligheid en het project ‘train the trainer’. Tijdens deze reis zal het team van acht trainers/verpleegkundigen, dat is opgericht tijdens de juni-reis, worden betrokken bij de trainingen om hun trainerskwaliteiten verder te ontwikkelen.

Aan deze reis zullen Ramona Kolster (wondverpleegkundige) en René Boeren (specialist ouderengeneeskunde) namens Zorgpartners Midden-Holland deelnemen. Ramona zal het wondproject volgen, dat een jaar geleden is opgestart. René zal zich concentreren op het herstel- en revalidatieproject. Dit is een project dat in juni van dit jaar is opgestart.

Het team belicht verschillende onderwerpen met hetzelfde doel: het verbeteren van de kwaliteit van de zorg in Kibogora door de overdracht van kennis. Deze reis kost € 2.000,-. In dit bedrag zijn twee vliegtickets, het vervoer tussen het vliegveld en het ziekenhuis en een kleine bijdrage voor het verblijf opgenomen. Voor alle reizen zijn wij volledig verantwoordelijk voor onze eigen fondsenwerving. Dus jouw bijdrage kunnen wij goed gebruiken. Elke donatie is welkom. Wil je ons steunen, dan kun je doneren via PIFworld.

Tijdens hun reis houden zij ons op de hoogte van hun ervaringen. Wij delen hun berichten via Facebook en Instagram (foundation.msz.africanhospital). Ben jij al lid en volg je ons al?